YENİ DÖNEMİN İLK YILINA ‘TASARRUF’ DAMGA VURDU

Ergene Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu onaylandı. Göreve 1 Nisan 2024’te başlayan Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, eski yönetim döneminde belirlenen 925 milyon TL’lik gider bütçesinden 250 milyon TL tasarruf sağlayarak dikkatleri üzerine çekti.
12 04 2025
397 kez okundu

Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda onaylanan rapor, Ergene Belediyesi’nde mali disiplinin ve hizmet odaklı yönetimin temel ilkeler haline geldiğini gösterdi. Başkan Topak, göreve geldiklerinde belediyenin önemli bir kısmı faturalandırılmış, ancak halkın hayatına doğrudan katkı sunmayan kalemlerle karşılaştıklarını ifade etti.
‘YILI 250 MİLYON LİRALIK TASARRUFLA KAPATTIK’
Ergene Belediyesi eski yönetiminin, sadece üç ayda 200 milyon TL’yi bulan harcamalarının, hizmet ya da projelerle ilişkilendirilememesi kamuoyunda eleştiriler alırken, Topak yönetimi şeffaflık, hesap verebilirlik ve kaynakların etkin kullanımı konusunda kararlı bir duruş sergiledi. Başkan Topak, “Biz bu göreve koltuk için değil, hizmet için geldik. Her kuruşun hesabını Ergeneli hemşehrilerimize vermeye hazırız. Bu kısa sürede bile, eski yönetimin 10 yılda yapamadığını yapmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.
Ayrıca, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından geçmiş dönemde Ergene’ye yapılan yatırımların önceki yerel yönetimce sahiplenildiğini belirten Başkan Topak, halkın gerçekleri bilmeye hakkı olduğunu vurguladı. 2024 yılı faaliyet raporunun onaylanmasıyla birlikte, Ergene Belediyesi’nde tasarruf, hizmet ve dürüstlük temelli yeni bir dönemin temelleri resmen atılmış oldu.

Aslı PERVEZ

Whatsapp