TL’YE GÜVENİN

AKP’nin başı “TL’ye güvenin.” demiş.
Oysa “Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz” atasözü de bu memlekete ait.
Ben de torunlarımın atası olarak iktidara diyorum ki:
“Önce siz TL’ye güvenecektiniz!”
Köprülere, yollara ve tünellere gelir garantisi verirken “TL’ye güvenecektiniz!”
İhaleler yaparken, üretmek yerine tüketmeyi, bilim yerine dini taassubu tercih ettiğinizde, bu ülkenin sürünen çiftçisi yerine diğer ülkelerin çiftçilerini beslerken “TL’ye güvenecektiniz!”
Gelişmemiş ülkelere bol keseden bağışlar yaparken, üretim yapacağız diye toprak kiralarken, dövizle borçlanıp saraylar yaptırırken “TL’ye güvenecektiniz!”
Vakıf maskesiyle yurtdışında mal mülk edinirken, beraber aynı yollarda yürüdüklerinizle Karunlaşırken, din tacirlerinin organizasyon amblemlerini Türk liralarının üzerine basarken “TL’ye güvenecektiniz!”
Tek başına seçim kazanamayınca ülkeyi kaosa sürükleyip seçimleri tekrar ederken, milli gelir ve diğer istatistiklerini açıklarken “TL’ye güvenecektiniz!”
Merkez bankası başkanlarını mahalle takımı oyuncusu değiştirir gibi değiştirirken, gece yarısı operasyonları ile arka kapıdan meçhul gruplara döviz satarken, 128 milyar doları buharlaştırırken, vergi cennetlerindeki hayali şirketlere dövizler gönderirken “TL’ye güvenecektiniz!”
Makamlara liyakatli olanlar yerine sadakatli olanları atarken “TL’ye güvenecektiniz!”
Çikolata kutularıyla gelen nakit hediyeler alırken, ayakkabı kutularında döviz istiflerken, yatak odalarındaki para sayma makinelerine döviz koyarken “TL’ye güvenecektiniz!”
Tek adam olmak için bu ülkeyi seçimden seçime götürürken, hatta sıfırlanması zor olan miktarda kasa paylarını bile evde döviz olarak saklarken “TL’ye güvenecektiniz!”
Güvenecektiniz ki biz de “Yüzdelerini bile TL ile alıyorlar” deyip kendi paramıza güvenecektik.
“Türk Lirası” yalnızca bizim paramız mı? Yalnız biz mi Türk’üz?
İktidarın parası da TL değil mi?

