TİDAD ‘GIDA GÜVENLİĞİ’ KONUSU İÇİN TOPLANDI

Trakya İmece Düşünce ve Araştırma Derneği’nin (TİDAD) haftalık toplantısında bu kez gıda güvenliği ele alındı. Toplantının konuğu olarak belirlenen Çorlu İlçe Tarım Müdürü Ahmet Yılmaz, programındaki yoğunluk nedeniyle katılamazken, dernek üyeleri Türkiye ve Çorlu gündemine dair çeşitli konuları tartıştı.
04 02 2025
215 kez okundu

Gıda güvenliği, hijyen ve gıda hazırlama süreçleri gibi önemli başlıkların ele alındığı toplantıda, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) sektör çalışanlarına yönelik bilgilendirici bir etkinlik düzenleyebileceği belirtildi. Restoran ve kafeterya gibi gıda sektöründe çalışanlar için mevzuat çerçevesinde bilgilendirme yapılacağı vurgulandı.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kavut, gıda güvenliğinin Çorlu’da her zaman endişe duyulan bir konu olduğuna dikkat çekerek, “Hepimiz dışarıda yemek yiyoruz ama yemeklerin hazırlandığı ortamın hijyen koşulları, çalışanların hijyen kültürü konusunda bazı endişeler taşıyoruz. Bundan yaklaşık 14-15 yıl önce bu konuda bir etkinlik düzenlemiştik. İlçe Tarım Müdürlüğü ve belediye zabıtalarının desteğiyle, gıda sektöründe çalışan personeli bir araya getirerek bilgilendirmiştik. Aradan uzun zaman geçti ve bu konunun tekrar gündeme getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Gıda hazırlayan kişilerin maske, bone ve eldiven kullanımı, üretim yerlerinde endüstriyel mutfak standartlarının sağlanması büyük önem taşıyor. İmece olarak bu konuyu gündemde tutmak istedik.” dedi.
Kavut, gelecek hafta gerçekleşecek toplantının konusunun ise Bolu’da yaşanan yangın faciası nedeniyle “Yangın Güvenliği” olacağını duyurdu.
Aslı PERVEZ

Whatsapp