İTFAİYE ALARMDA: TARLA VE ORMANLIK ALANLAR ALEV ALEV!

Son günlerde Tekirdağ genelinde art arda çıkan yangınlar, hem doğaya hem de ekiplerin gücüne ciddi şekilde zarar veriyor. Özellikle biçilmiş buğday tarlaları, ekili alanlar ve ormanlık bölgelerde meydana gelen yangınlar, rüzgârın da etkisiyle hızla büyüyerek geniş alanlara yayılıyor.
04 07 2025
334 kez okundu


Yangınlara karşı canla başla mücadele eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yoğun mesai ve zor şartlara rağmen alevleri kontrol altına almak için kesintisiz çalışıyor. Ekipler, hem kırsalda hem yerleşim alanlarına yakın bölgelerde yangınlara zamanında müdahale ederek daha büyük felaketlerin önüne geçmeye çalışıyor.
Yetkililer, bu yangınların büyük bir bölümünün insan dikkatsizliği ve ihmalkârlıktan kaynaklandığını belirtiyor. Başlıca nedenler arasında anız yakma, yol kenarlarına atılan sigara izmaritleri ve doğada bırakılan cam şişeler yer alıyor. Bu tür ihmaller, doğayı tehdit etmekle kalmayıp, çevre köylerde yaşayan vatandaşların can ve mal güvenliğini de tehlikeye atıyor.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları özellikle anız yakmamaları konusunda uyararak, yangınlara karşı daha duyarlı olunması gerektiğini vurguladı. İtfaiye ekiplerinin fedakârca verdiği mücadeleye rağmen, yangınların önlenebilmesi için toplumun her kesiminden destek gerekiyor.

Ahmet Can AYDIN

Firma Rehberi
Whatsapp