GÜVENLİK İÇİN ÖNEMLİ ADIM: YENİ POLİS KARAKOLLARI GELİYOR
İlçe genelinde güvenlik altyapısını güçlendirecek proje kapsamında, 11 dönümlük bir okul alanının 5 dönümü Hazine ve Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilerek Cemaliye Mahallesi’ne yeni bir polis karakolu inşa edilmesi planlanıyor.
CEMALİYE VE HIDIRAĞA’YA YENİ KARAKOL
Cemaliye Mahallesi’nde kurulacak olan karakol, bölge halkının güvenlik ihtiyaçlarını karşılayacak. Aynı zamanda Hıdırağa Mahallesi’nde de yeni bir polis karakolu inşa edilmesi planlanıyor. Bu yatırımlar sayesinde Çorlu’nun bu iki önemli mahallesi güvenlik açısından daha donanımlı hale gelecek.
OKUL ALANI ALTERNATİF YERLE TELAFİ EDİLİYOR
Okul alanından alınan 5 dönüm yer, Çorlu 1. Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında, Bülent Ecevit Bulvarı’na cepheli yaklaşık 7 dönümlük bir arazi ile telafi edilecek. Böylece eğitim alanında herhangi bir eksiklik yaşanmasının önüne geçilecek.
BELEDİYE SÜRECİ İLERLETİYOR
Proje, Çorlu Belediye Meclisi tarafından onaylanarak bir sonraki aşama için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne iletildi. Büyükşehir Belediyesi’nden çıkacak onayın ardından süreç hızla devam edecek ve projeler hayata geçirilecek.
GÜVENLİK VE EĞİTİM DENGESİ KORUNUYOR
Bölge halkı, bu yatırımların hem güvenlik hem de eğitim açısından olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyor. Cemaliye ve Hıdırağa mahallelerinin yeni karakollara kavuşmasıyla birlikte bölgedeki asayişin daha etkin bir şekilde sağlanması bekleniyor. Çorlu’nun güvenlik ve eğitim altyapısını güçlendirecek bu önemli adımlar, ilçenin gelişimi için büyük bir kazanım olarak değerlendiriliyor.
Ahmet Can AYDIN