CHP KADROSUNA DİKKAT ETMELİ!

13 03 2025
146 kez okundu

CHP son yerel seçimlerde yaklaşık 400 belediye kazandı. Ancak başta İstanbul olmak üzere birçok yerde CHP’li belediyelere yolsuzluk operasyonları yapıldı. Bu operasyonlarda önemli bir nokta var; ihbarların tamamına yakınının CHP içindeki kişiler tarafından yapılması; işin içinde ‘hasetlik de var’ tabii... Neticede Rıza Akpolat, Alaattin Köseler ve Prof. Dr. Ahmet Özer ile birçok meclis üyesi de tutuklandı. CHP cenahından birçok ihbar gelmesi dikkatimizi çekti. İhbarlar genel olarak yolsuzluk operasyonlarının İstanbul’da bazı CHP’li belediyelere sıçrayacağı yönünde... Yerel seçimlerden başarı ile çıkmış bir parti ve belediye başkanları, ihaleler, imar işleri dahil, yaptığı iş ve işlemleri, komisyonculukları, yasalara uygun olarak niye yapmaz? Son operasyonda ilginç bir gelişme de şu: Bazı ilçelerde tanınmış eski belediye başkanlarının birinci derece yakınları ile birlikte mal varlıkları, yolsuzlukları, adam dövdürtmeleri, dönemlerinde yaptıkları ihalelere ve villalarına kadar uzanacak gibi gözüküyor. Şunu ekleyelim: “‘Kupon’ araziler ve göz konularak imara açılmak istenen daireler için de soruşturmalar önümüze gelebilir.” deniyor.
////////
TATARLIK NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Moğol istilasına uğrayan Deşt-i Kıpçak halkına yeni Türk Moğol kimliğiyle diğer kavimler Tatar demeye başladılar. Tatarlık böylece ortaya çıktı. Tatar kelimesinin kökeni hakkında çeşitli görüşler:
- Asıl Tatar halkı eski bir Moğol kabilesidir.
- Tatar eski Türk dillerinde ‘diğer insanlar’ anlamına gelmektedir.
- İslam dünyasına ‘Tatar’ kelimesiyle kastedilen ‘Moğol’dur.
- Avrupa, Moğollara Tartar / Tatar diyordu.
- Tatar, Rusların Altın Orda’ya tabi olmuş bütün Türk halklarına (hatta bazı hallerde temas ettikleri Osmanlılar hariç bütün Türklere verdikleri bir isimdir.)
- Ruslar, Türkleri sevmediklerinden dolayı onları kötüleme maksadıyla Kazan ahalisine, Moğollara izafen Tatar diyordu.
Etik ve linguistik açıdan bugün Tatarlar denilen halkların ‘asıl Tatarlar’la hemen hiçbir ilişkileri yoktur ve hatta kendi aralarında da (umumen Türk dili ve Müslüman olmaları dışında) büyük farklar mevcut ise de ‘Tatar’ tabiri bir şekilde empoze olmuş ve yerleşip kalmıştır.
////////
LÜLEBURGAZ’DA REKOR 27 OYUN
Lüleburgaz Belediyesi’nin ilkini bu yıl düzenlediği Lüleburgaz Amatör Tiyatro Festivali 9 Mart’ta festival kortejiyle başladı. Festivalin ilk gününde yazar İlkay Yıldız ve oyuncu Ahu Türkpençe yazar adayları ile buluştu. Festivalde ilk perde Rapiska Sanat’ın sahnelediği ‘Düş Albay’ oyunuyla açıldı. Festival kapsamında 27 Mart’a kadar 23 tiyatro oyunu sanatseverlerle buluşacak.
////////
GÜNÜN SÖZÜ
“Biz kimin için yola çıkıyoruz. Kararsızların ve umutsuzların sesi olacağız. Yeni bir siyaset anlayışı getireceğiz. Ve her şeyi birlikte başaracağız.” Ekrem İMAMOĞLU

Whatsapp