CANDAN YÜCEER’İN DANIŞMANINDAN GAZETECİLER İÇİN SKANDAL SÖZLER

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’in danışmanı Samet Alaca, belediye personelinin kullandığı WhatsApp grubunda yaptığı paylaşımlarla tepki topladı.
08 01 2025
2567 kez okundu

Alaca’nın, yerel gazetecilere yönelik “andaval” ifadesini kullanması ve bir belediye çalışanına yönelik “mobbing uygulanması gerektiği” şeklindeki ifadeleri, kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Alaca’nın sözleri, özellikle gazeteciler arasında büyük tepkiye neden olurken, birçok kişi bu açıklamaların görev etiğine aykırı olduğunu belirtti. Yerel basın mensupları, Alaca’nın kullandığı dilin mesleklerine ve kişilik haklarına saygısızlık olduğunu ifade etti.
‘ANDAVAL’ NE DEMEK?
Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre “andaval” kelimesi, “akılsız, aptal” anlamında argo bir ifade olarak kullanılır. Alaca’nın bu ifadesi, yerel gazetecilere yönelik hakaret olarak değerlendirildi.
Olayın ardından belediye yönetiminden konuyla ilgili bir açıklama yapılıp yapılmayacağı merak konusu. Kamuoyunda Alaca’nın görevdeki durumuyla ilgili adım atılması gerektiği yönünde çağrılar artıyor.
Senanur ALTIPARMAK

Whatsapp