‘BURAYA OKUL İSTİYORUZ’
Nusratiye Mahallesi Lojman Sokak ile Çardaklı Çeşme Sokak arasındaki yıllardır boş kalan arazi alkoliklerin uğrak yeri olmaya devam ediyor. Bir grup duyarlı mahalle sakini vatandaş, Çardaklı Çeşme mevkiinde bir araya geldi.
İlçe sakini Yazar Canan Keser, mahalle sakinlerinin, boş arazinin değerlendirilmesi konusunda talebi olduğunu, bir an önce okul kazandırılması için yetkililerin harekete geçmesi çağrısında bulundu. Canan Keser, sözlerine şöyle devam etti: “Eğitimin hayatımızdaki önemi anlatmak ile bitmez ama ben size birkaç detay vereyim. Üretmek, gelişmek, çalışmak, başarmak ve hatta en kaliteli şekilde yaşamak için eğitime ihtiyacımız var.
Okul çağında bir çocuğu okula göndermezseniz, çocuk sokaklarda başıboş gezen bir birey olursa, daha sonra da emeğinin hiçbir zaman karşılığını alamadığı bir işte çalışan köleye dönüşür. Okuyan ve eğitim gören çocuklarımızın, gençlerimizin çok fazla boş vakti de kalmadığı için onları kötü ortamlarda ve insanların yanında göremezsiniz. Eğitimli insan, eğitimli bir diğer insanı bulur ve hayatına kendi başına yönetebilir, devlet işlerinde yer alıp projeler üretebilir, çalıştığı herhangi bir kurumda üreten bir birey olarak dikkatleri olumlu yönde üzerine çekebilir. Eğitimli insan ahlaklı olur ve bu insanlar kendileri gibi nesiller yetiştirir.
Eğitim ailede başlar, okulda devam eder ve hayat boyu süre gelen bir hadisedir. Eğitimin önemine en görünen maddelerle devam ederken eğitimsizliğin doğurduğu sonuçları da siz okuyucuların hayal gücüne bırakıyorum.
‘YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ’
Eğitim önemi çok daha iyi anladığımız bu yıllarda eğitimsizlik ve okulsuzluk ile mücadele eden onlarca ilden biz sadece biriyiz. Tek farkımız bizim yerimiz var ve yerimiz olmasına rağmen okulumuz yok. Nusratiye Mahallesi, lojman sokakta bulunun eskiden askeri kantin/lojman olan arazimiz okul için uygunluk gösteriyor ve biz bu konuda yetkililerden gerekli destekleri bekliyoruz.
VELİLER OKUL ARAYIŞI İÇİNDE
Bulunduğumuz mevkide okul sayısı yeterlilik göstermiyor ve aileler servis ücretlerini ödemekte güçlük çekiyor. Yıkılan Ali Paşa ilköğretim okulumuzun çevre okullara dağılımından sonrada okul sınıf mevcudiyetinin ortalama rakamı da 30’lara yükselmesi eğitim ve öğretimin kalitesini düşürüyor. Her yıl ilk öğretimden çocuğu mezun olan veliler tedirgin ve umutsuz bir şekilde okul arayışına geçiyor.
Eğitim ve öğretimin kaliteli olması, öğrencilerin evlerinden mevkii olarak çok uzak yerlerde okula gitmemesi, velilerin çocuğuna okul harçlığı dahi zor verirken üstüne servis ücretini dert etmemesi ve mevcut alanın en güzel şekilde değerlenmesi için okul istiyoruz! Gerekli kişilerin sesimize yanıt vereceğini, eğitim için attığımız adımı destekleyeceklerini ve olumlu dönüşlerle okulumuza kavuşacağımızı umuyoruz.”
Hüseyin TAYYAR