Kış aylarının vazgeçilmezi: Salep

Diyetisyen Emine Yüzbaşıoğlu, salebin sıcak bir içecek olmasından dolayı vücuda olumlu bir etkisinin olduğunu belirtti ve faydalarını anlattı.
27 02 2014
1157 kez okundu

Hürriyet’te çıkan habere göre, Diyetisyen Emine Yüzbaşıoğlu, salebin sıcak bir içecek olmasından dolayı göğsü yumuşatıcı bir etkisinin olduğunu belirterek, “Probiyotik etkisi olduğu söyleniyor ve yazılıyor ama bunların kanıtlanmış bilimsel bir verisi olmadığı bilinerek tüketilmesinde fayda var” diye konuştu. İthal salepte katkı maddelerinin doğal salebe göre daha çok olduğuna dikkat çeken Yüzbaşıoğlu şunları söyledi: “Nişastası daha fazla ekleniyor. Buna bağlı olarak eklenmiş bir kimyasal var ve biz bunu önermiyoruz. Nişasta eklendiği için kalori miktarı da artıyor. Bu yüzden mümkün olduğunca doğal salep içmekte fayda vardır. İthal saleplerde de nişasta içeriği yüksek olduğundan kalori miktarı daha da artıyor.”
AŞIRI TÜKETİMDEN KAÇININ
Kış günlerinde ben rahat rahat salep içeyim, istediğim kadar içeyim düşüncesi yanlıştır. Özellikle tarçın da eklendiğinde bir miktar iştah kontrolü sağladığı için 2-3 günde bir porsiyon salep önerilebilir. Salebin bitki çayı gibi ya da diğer ara öğün gibi tüketilmemesi gerekliliğini kaydeden Yüzbaşıoğlu, “Saat 10.30 da bir salep içmiştim, akşam ara öğünde de bir salep içeyim sağlıklı besleneyim. Böyle bir şey yok. İçindeki şeker ve nişasta miktarı kalorisini artırıyor. Göğüs hastalıklarına iyi geliyor. Kış aylarında tüketilebilir. Salep sütle hazırlanan bir şey. Süt de zaten insanı rahatlatıcı bir etkisi olduğundan uyku düzeni üzerinde olumlu etkileri olabilir.”
DEVRİM

 

Whatsapp
google_160x600